Overige dorpen

Naast de drie grotere en bekendere toeristische plaatsen op Gran Canaria, zijn er natuurlijk nog tal van minder bekende dorpen.

Gran Canaria DorpenWellicht precies de juiste bestemming voor jou als vakantieganger.

Alle dorpen hebben hun eigen charmes, de één is wat meer typisch Gran Canaria, de ander wat meer toeristisch.

Sommige dorpen op dit mooie eiland, zijn wat dat betreft heel speciaal, en zeker de moeite waard om in ieder geval eens te bezoeken.

De lijst is overigens niet compleet, want de meeste dorpjes bieden vrij weinig, en zijn daarom hier ook niet opgenomen.

De leuke dorpen

Puerto Rico

Aan de ene kant bijzonder mooi, en dan bedoelen we bijvoorbeeld het werkelijk prachtige strand, aan de andere kant door het vele beton ook weer stukken minder mooi. En dat laatste vanwege de vele hotels en appartementen, die tot wel twee kilometer vanaf de zee te zien zijn.

De jachthaven is erg belangrijk voor bepaalde vakantiegangers, maar wat ons betreft toch niet een echt mooie bestemming om de vakantie te vieren.

En dat kun je bijvoorbeeld al zien aan het winkelcentrum dat volgens sommige vakantiegangers het minst mooie is dat ze ooit gezien hebben.

Terror

Hoewel de naam van het dorpje tegenwoordig ook een wat minder mooie bijklank heeft, wordt het algemeen gezien als het mooiste dorp op het gehele eiland.

Zo mooi dat je hier op bepaalde drukke dagen helemaal niet wilt zijn, want iedereen wil dit mooie dorpje natuurlijk zien. Het is er dan gewoon te druk.

Maar, je moet dit absoluut gaan bekijken. Dus kies de meest rustige dag uit om het mooiste dorp van het eiland te gaan bekijken.

Puerto de Morgan

Puerto de Morgan is vooral bekend vanwege de jachthaven en de vissershaven. Het dorpje wordt mede daarom ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd.

BergdorpPuerto de Morgan is al lang niet meer het kleine dorpje waar haast niemand komt, want het is tegenwoordig een mooie badplaats met aardig wat toeristen. Vandaar ook dat hier goede hotels te vinden zijn, en vanzelfsprekend appartementencomplexen.

Wat wel een beetje eentonig kan zijn, hoewel sommige dat bijzonder mooi vinden; veel panden zijn uniform opgezet, met groene kozijnen en en witte muren. Wel wordt het wit en het groen meestal gecombineerd met nog één andere kleur.

Je kunt het overigens ook erg kleurrijk noemen.

Een absolute aanrader is het prachtige strand, dat zeer geleidelijk de toch wel afgeschermde baai inloopt.

Santa Lucia

Mocht je elders op het eiland verblijven, huur dan eens een auto en rij door het Barranco de Tirajana naar Santa Lucia. Eerst dat prachtige groene dal, en dan….

Dit is één van de mooiste dorpen op het eiland, en er zijn vakantiegangers die spontaan het hotel omboeken en niet meer terug gaan.

Vrij rustig, minder toeristen dan elders en nog steeds het echte Gran Canaria. Hoelang dit nog zo blijft is natuurlijk de vraag, dus ga snel hier kijken, voordat je het mist. Want het wordt hier steeds drukker.

Meloneras

Meloneras is naar alle waarschijnlijkheid verreweg niet het mooiste dorp, maar als je op basis van hotel een reis boekt naar Gran Canaria, dan is de kans vrij groot dat je hier terecht komt.

Het dorp richt zich namelijk vooral op alles wat massatoerisme mogelijk maakt. Daar moet je natuurlijk wel van houden, maar als je hutje mutje op het strand wilt zitten, dan is dit de beste bestemming.

Voordeel is natuurlijk ook weer dat je in Meloneras alles bij de hand hebt.