Playa del Inglés

Het geweldige en heerlijke klimaat van Gran Canaria ligt op nog geen vier uur vliegen van ons koude kikkerlandje.

Playa del InglesDe populairste stad van het eiland is Playa del Inglés, een toeristische stad waar genoeg te beleven valt. Neem afstand van het koude winterse weer in ons land en ga genieten op een zandstrand van ruim zeven kilometer lang. Playa del Inglés is de ideale bestemming voor een onvergetelijke strandvakantie vol zon, zee en een goudgeel strand. Scoor een prachtig aandenken op de grote boulevard genaamd Peso Costa Canaria. Maar als je gewoon lekker wilt gaan winkelen, dan kun je het beste terecht bij één van de winkelcentra. Het bekendste winkelcentrum heet Kasbah!

Plezier en genot in Playa del Inglés

Het zonovergoten Gran Canaria is een ideale bestemming, en hier begint de vakantie al op het vliegveld. Stap in een taxi op het vliegveld van het eiland en binnen een half uur sta je aan het strand. Playa del Inglés is wel een toeristische bestemming, maar dat betekend meer activiteiten en vermaak. Wandel door de kleine straatjes van deze Spaanse stad en koop een leuk cadeautje in één van kleine winkeltjes op de boulevard. In de gehele stad zijn verschillende hotels en appartementen te vinden.

Elk seizoen genieten van de zon
Al jarenlang komen toeristen naar dit prachtige vakantiegebied, waaronder de Engelsen. Het waren zelfs de eerste toeristen die hier hun vakantie vierde, vandaar ook de naam Playa del Inglés. Niet alleen Engelsen komen tegenwoordig naar deze badplaats, ook meer dan genoeg Nederlanders.

BeachDeze badplaats kent een ruime keuze aan hotels en appartementen, verschillend van een enkele ster tot vijf sterren. De meeste hotels bevinden zich nabij het strand, welke ruim zeven kilometer lang is. Playa del Inglés staat bekend om zijn geweldige klimaat, het gehele jaar schijnt hier vol op het Spaanse zonnetje. Het is dan ook niet zo’n gek idee, om hier te overwinteren onder de winterzon in Playa del Inglés.

Maar het stadje biedt nog zoveel meer dan alleen zandstranden. Wandel vanaf het strand naar de nabij gelegen boulevard, hier zitten genoeg leuke winkeltjes, barretjes en verschillende restaurants. Een souvenir kan hier ook snel gevonden worden of een klein cadeautje voor het thuisfront.

Winkelen
Genoeg van de kleine souvenirwinkels? Ga dan naar één van de ‘Centro Commercials’, de grotere winkelcentra op het eiland. Het winkelcentrum is gemakkelijk te bereiken, per voet of met een taxi. Wij raden een bezoekje aan het populaire winkelcentrum Kasbah aan. Hier kunnen de koopjesjagers echt hun gang gaan. Het winkelcentrum Yumbo is ook speciaal, hier kan namelijk een heuse travestietenshow worden bijgewoond.

Holland in Playa del Inglés
Echte feestgangers gaan graag uit en ook dat kan in Playa del Inglés. Er zijn in de stad zelfs een aantal echte Nederlandse cafés te vinden, waaronder het Heineken Café. De bekende Nederlandse hits vliegen je om de oren en er kan ook genoten worden van een lekker patatje oorlog of een frikandel. Als je jezelf tijdens het uitgaan liever wilt mengen tussen de Spanjaarden, dan raden wij discotheek Pacha aan. Dat is namelijk de populairste en bekendste discotheek van Gran Canaria.