Las Palmas

De hoofdstad van Gran Canaria is het prachtige Las Palmas de Gran Canaria. Deze plaats staat bekend om zijn rust, het kent geen massatoerisme.

Las Palmas de Gran CanariaWel kan er vol op genoten worden van indrukwekkende baaien en een grote hoeveelheid aan cultureel erfgoed.

Laat de drukte achter je en kies voor een rustgevende vakantie in het mooie Las Palmas op Gran Canaria.

Columbus is je al voor geweest, nu is het tijd om zelf het eiland te gaan ontdekken. Een vakantie naar Las Palmas hoeft helemaal niet duur te zijn, let goed op de beste last minute aanbiedingen die ook op onze site te bekijken zijn.

Ga op ontdekkingstocht in Las Palmas

Stap in de voetsporen van Columbus, de wereldberoemde ontdekkingsreiziger, tijdens een vakantie in Las Palmas. In het jaar 1942 zette Columbus hier voet aan wal.

Las Palmas was een rustmoment, aangezien de reiziger onderweg was naar Amerika. Ook op de terugweg stopte Columbus en zijn bemanning op Gran Canaria. Het is vandaag de dag nog steeds mogelijk om de woning van Columbus te bekijken op het eiland, momenteel is dat een museum.

Bezoek de prachtige wijk Vugueta, wat bekend staat om zijn rijke historie. Ontdek de oude binnenstad, wandel over het Plaza de Santa Ana of stap eens binnen in de Santa Ana kathedraal.

Het bijzondere aan de kathedraal is dat het figuurlijk bewaakt wordt door acht bronzen honden. Maar ook de winkelliefhebbers kunnen hier goed hun gang gaan.

Bezoek het Calle Mayor de Triana, een winkelgebied waar auto’s verboden zijn. Hier bevinden zich de grotere winkelketens, maar ook de schattige kleine winkeltjes van lokale ondernemers.

Overdekt winkelen kan ik het winkelcentrum El Muella of misschien past het grote warenhuis El Corte Inglés beter bij jou!

Geniet van het helderblauwe water bij Las Palmas!
Las Palmas is de hoofdstad van het eiland en kent een kustlijn van ongeveer elf kilometer. Hier zijn twee baaien te vinden, met daarbij enkele indrukwekkende goudgele stranden.

Goed UitgaanslevenGran Canaria is ook een meer dan populaire bestemming onder de watersporters, en dat komt door het goede klimaat. Maak gebruik van de golven van de Atlantische Oceaan en kom tot rust door het heerlijke zeebriesje.

Jaarlijks bezoeken duizenden windsurfers het eiland, maar er kan nog zoveel meer. Ga met een zeilboot het water op, ga waterskiën of misschien zelfs wel paraseilen.

Onderwater is er ook genoeg te beleven, zoals duiken. Neem een duikles bij één van de scholen in Las Palmas en bekijk de prachtige onderwaterwereld. Als je puur voor het uitrusten komt na een jaar hard werken, dan is het heerlijk om gewoon een weekje aan het strand te vertoeven met een lekker drankje.