Maspalomas

Maspalomas is één van de populairste badplaatsen. Gran Canaria is al tijden een razend populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders.

Dunas de MaspalomasDat is dan ook zo gek nog niet, aangezien er erg veel keuze is uit sfeervolle en gezellige badplaatsen op het eiland. Een van deze populaire badplaatsen is deze stad. Een stad met vele gezichten.

Neem een kijkje bij de oudste vuurtoren van Gran Canaria, maak een wandeling over de duinen of ga winkelen in het grote winkelcentrum Varadero.

Al met al is een vakantie in Maspalomas, er eentje om nooit meer te vergeten. En als klap op de vuurpijl, kan er vol op genoten worden in El Parque Botanico.

Genieten in de duinen van Maspalomas

Oudste vuurtoren
De grote trekpleister is de vuurtoren, genaamd Faro de Maspalomas. Deze vuurtoren werd gebouwd in de negentiende eeuw en is daarmee de oudste vuurtoren van geheel Gran Canaria.

De vuurtoren wordt nog steeds gebruikt en is gevestigd op het oude gedeelte van de stad. Het is mogelijk om bovenin de toren te komen, een garantie voor een geweldig uitzicht over de stad. Maar ook een prachtig uitzicht over de Dunas de Maspalomas, het duingebied.

De zandduinen zijn ongeveer zes kilometer lang en er bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van een wandelroute. Het is de ideale locatie om goed tot rust te komen, waarvoor een welverdiende vakantie bedoeld is.

Kom tot rust in El Parque Botanico de Maspalomas
Als je gek bent op alles wat met flora en fauna te maken heeft? Dan moet je beslist een bezoekje brengen aan El Parque Botanico. Deze botanische tuin kent een grootte van meer dan een kilometer. Er staan in het park rond de vijftig verschillende palmen en zeer speciale planten. Een bezoek brengen aan het park is gratis, maar kent wel erg strikte openingstijden.

Overnachten
Het gehele jaar kan je hier overigens genieten van zomerse temperaturen. Dat is alleen al, een prima reden om voor een vakantie in dit Spaanse stadje te kiezen.

StrandenOvernachten kan op verschillende manier, zoals in een vakantiepark. Boek een prachtige bungalow voor het gezin, maak gebruik van de zwembaden en de andere faciliteiten van het park.

Maar er zijn ook meer dan genoeg hotels in Maspalomas te vinden, zoals een vijf sterren hotel. Het is zelfs mogelijk om voor een all-inclusive verzorging te kiezen, dan is alles voor je geregeld en hoef je alleen nog maar te genieten!